Predsednik društva praznoval svoj 60. jubilej

Predsednik kulturnega društva, Rado Čuk, je 5. marca 2018 praznoval svoj 60. jubilej. In ker je obenem tudi pevovodja Fantovske pevske skupine Matici, so se pevci odločili, da mu v zahvalo za dolgoletno vodstvo pripravijo nemajhno presenečenje.
Na družinskem slavju, ki je v Divači potekalo na predvečer praznika, so se pojavili slavljencu povsem nepričakovano in ga ob vhodu v dvorano pozdravili s pesmijo Zadoni nam, ki je res kar zadonela in videti je bilo, da so vse zbrane navdušili. Zapeli so še dve Gregorčičevi pesmi Pogled v nedolžno oko in Planike, obe pesmi veljata za kar zahtevni moški skladbi, zato se slavljenec ni mogel načuditi napredku, ki so ga Matici dosegli. V imenu kulturnega društva in fantovske pevske skupine je Radotu z lepimi željami in željo po še naprej tako lepemu sodelovanju in skupnemu ustvarjanju voščil pevec Nejc Čuk, izročili pa so mu knjigo z zbranimi pesmimi Simona Gregorčiča, Radotovega najljubšega pesnika. Obenem se je zahvalil še Radotovi boljši polovici, ženi Mariji, ki je pevce zadnje tri mesece na skrivaj enkrat tedensko pripravljala na nastop in poskrbela, da je do izvedbe tega presenečenja sploh prišlo. Aranžma knjige je prikazoval kamnito pot z markacijami, z vzponi in spusti, kar je simboliziralo glasbeno pot, ki jo Matici z Radotom hodijo že dobrih deset let in mu sledijo na poti do vrha, kjer cvetijo najlepše gorske planike, znamenje skupnih uspehov in pevskih doživetij.
Poleg pevskega presenečenja, je bil Rado ob osebnem prazniku vesel tudi dveh umetniških del, in sicer na platno naslikane domače hiše, delo slikarke Cecilije Čebašek, članice društva ter svoj portret,  ki ga je upodobil slikar Boris Kubelj, član upravnega odbora društva. Čestitki se je pridružil umetnostni zgodovinar in slikar Roman Veras, ki je portretu podal pisno strokovno oceno.

Dragi Rado, hvala za ves trud, za marljivo delo in predanost, ki jo namenjaš vodenju kulturnega društva. Želimo si, da bi bilo naše skupno ustvarjanje rodovitno še veliko let in da bomo v prihodnje izpeljali in ustvarili še mnogo lepih in uspešnih projektov.
Bog te živi!
                                                                                                                                                                            Člani društva