Koncert božičnih pesmi

Na nedeljo Svetih treh kraljev, 6.1.2019, so se v cerkvi sv. Štefana v Utiku razlegali božični napevi otroških, ženskih in moških glasov. Prav v spomin na tisti veliki dogodek postavljamo jaslice in prav zato pojemo prelepe pesmi. Čeprav podružnična cerkev v Utiku ni ogrevana se je zbralo neverjetno veliko ljudi morda le zato, da bi ponovno podoživeli božični čudež.
Pevski program je bil preprost a prisrčno iskren.
Fantovska pevska skupina Matici je poslušalce nagovorila s štirimi pesmimi. Pastorali je sledila uspavanka, božični zgodbi so se pridružili prijazni verzi 'Marija se smehlja in Jožef z njo bedi z veselimi očmi'. Moškim glasovom so sledili ubrani zvoki noneta Žametnice pod vodstvom Marije Čuk. Čeprav skupaj pojo šele slabo leto, so zapele prepričljivo, občuteno, intonančno čisto in programsko pestro. Adeste fideles in Srečna si štalca, a capella, Si videl zvezdice, skupaj s skupino otrok in kitarami ter Angelsko pesem ob klaviaturi z Leo Plut.
Flavtistki Zala in Monika, ki se jima je pridružila Andrejeva trobenta sta popestrili nadaljevanje fantovskega programa. V akustičnem prostoru je pesem iz prezbiterija prijetno prehajala do hvaležnih poslušalcev, ki so za zaključek zapeli trikraljevsko melodijo in nesmrtno Sveto noč, ki slavi 200 letnico svojega nastanka. Vrhunec koncerta je bila šest glasna skladba Slava Bogu na višavah, ki sta jo pevski skupini zapeli združeno in glasbeni popoldan zaključili v zahvalo za doživete praznike.
Pevski program je povezoval Rado Čuk, ki je v imenu Kulturnega društva Matije Koželja Utik vsem voščil blagoslovljeno leto 2019.
splet boz (2)splet boz (1)