Matija Koželj ne spi

Čeprav letošnja pomlad ni bila najbolj dehteča, pa je vendarle nasula polno prgišče kulturne lepote.
Televizijska oddaja Dobro jutro je predramila številna društva v naši občini in kljub temu, da je bil 19. aprila veliki petek, je bilo tako s strani RTV, kot s strani izvajalcev programa čutiti veliko pieteto in izraznost pri predstavitvi Vodiških zanimivosti. Čeprav z zadržanostjo, ki pritiče dnevu, ko umolknejo zvonovi, so vsak na svoj način odstirali zakladnico društvenega in vaškega življenja. Tudi Kulturno društvo Matije Koželja je na ogled postavilo svoje ogledalo. Predvsem sta rezbar Franc in slikar Boris, oba Kublja, vesoljni Sloveniji predstavila stvaritve, ki bi bile v čast vsakemu umetniku.
Pevska fantovska skupina Matici je velik del energij v pred velikonočnem času namenila programu, ki ga je zapela v cerkvi Repenjskega samostana na cvetno nedeljo, pri svetem tridnevju in na veliko noč. Res je velika milost, da lahko in da smemo peti in se na ta način dotikati svetih skrivnosti.
Sredi meseca maja nas je teden ljubiteljske kulture (TLK) zvabil k petju na vasi. Na Selu p'r Sršen, se je zbrala res lepa skupina vaščanov. Pridružili so se Matici, zapeli, s harmoniko in kitaro povabili k skupni pesmi, se malo odžejali in večer se je prevesil v noč. Nič izjemnega, a vendarle prijetno družabno. Pridite še, so rekli domači in tisti, ki so si take trenutke pred mnogimi leti večkrat privoščili. Saj nič ne stane, da si vesel, je rekel nekdo, pa je vendarle tako lepo, če smo skupaj in ne vsak sebi.