Letni koncert Fantovske pevske skupine Matici

V soboto 26. oktobra 2019 je bila dvorana KD Vodice polna, kot si organizator prireditve lahko le želi. Naslov koncerta Vodnjak pripoveduje, je bil nekoliko nenavaden, a je scenografija Romana Verasa in cvetje pridnih aranžerk obljubljalo, da bo resnično spregovoril. Zastrta svetloba kot ob kakšnem obetajočem pomladnem jutru ob melodiji treh flavt, ki so ponazorile Labodje jezero in mehkobni gibi Baletne šole Stevens ob harmoniji Bizetove Carmen, so prisotne povabili v globino melodij človeških zgodb, ki jih je pripovedovalec Blaž Lesnik nizal od skladbe do skladbe. Zdaj pri eni, zdaj pri drugi pesmi so uvodne melodije zaigrali klavir (Damjana Božič Močnik), violina (Marta Ribič), kitara (Žiga Janežič), flavte (Andreja in Mirijam Merše ter Monika Čuk), ali pa je mikrofon prevzel solist ali solistka. Gostitelj večera Fantovska pevska skupina Matici (vodja Rado Čuk) je k sodelovanju povabila Nonet Žametnice (vodja Marija Čuk) in Oktet Deseti brat (umetniški vodja prof. Milivoj Šurbek). Samostojno, pa tudi skupaj so predstavili 20 skladb, ki so bile razporejene v več vsebinskih in žanrskih sklopov. Domoljubne, pivske, ljubezenske, popevke in narodno zabavne ter narodne, ki so s sodelovanjem cele dvorane zaključile prijeten blagoglasen večer, kot se je izrazil glasbeni kritik. Glasbeno izpoved vokalnih skupin so dopolnjevale nekatere zelo uspele solistične točke (Ula Dovgan, Nino Koritnik, Monika Čuk, Milan Žnidaršič, Polona Kastelic, Mitja Hočevar, Andrej Čuk, Franjo Dolinar, Jakob Čuk, Janko Drešar, Nejc Čuk in ubogi maček, ki ga je obesil Metod Čuk lastnoročno, Mark Žejn-harmonika, Vojko Rozman-kitara), za živahnejše vzdušje pa so poskrbeli tudi plesni pari Društva narodnih noš in kočijažev Vodice, ki so se spretno vrteli ob instrumentalih mladih izvajalcev. Po končanem programu je sledila urica prijetnega druženja ob prigrizku, ki ga je pripravila Štacunca pr'Mimi ter prijazne pevke noneta. Odzivi in komentarji s pohvalami so sporočali, da je bilo vredno vložiti toliko dela in sredstev v priprave in izvedbo. Ne gre zanemariti deleža marljivega osvetljevalca Draga Cerkovnika, tonskih mojstrov Domna Zupan in Jakoba Čuk ter snemalca Pavleta Veider in fotografa Vida Merčuna, ki so poskrbeli, da o dogodku ostane spomin. Video posnetek si lahko posledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=2Jv-jpOtazA&feature=youtu.be V kolikor se kdo zanima za posnetek na DVDju, je na razpolago pri društvu. Vsem, ki so prispevali gre tudi zahvala za prostovoljne prispevke, saj se na ta način pokrije lep del izdatkov. V imenu Kulturnega društva Matije Koželja Utik vsem sodelujočim najtoplejša zahvala.

Rado Čuk - predsednik
DSC05070DSC05095DSC05079DSC05085