6. Ex-tempore Vodice

Čudovita sončna sobota. V Zapogah se je pri gasilskem domu v soboto 12.9.2020, okrog 9. ure zjutraj zbralo nepričakovano veliko mladih in odraslih slikarjev tako iz vodiške občine kot tudi od drugod. Po prijavi so prevzeli slikarska platna, se zaradi predpisanih ukrepov namestili v varni razdalji po igrišču, v sence dreves in druge primerne kotičke ter začeli z ustvarjanjem.
Mentorice ga. Darinka Klopčič in ga. Joži Nastran Brank, pa likovna sekcija Kulturnega društva Matije Koželja Utik, ki je dogodke organizirala, so vsak po najboljših močeh pripomogli, da so začele nastajati prave slikarske mojstrovine.
Naslov letošnjega srečanja je bil Naši konjički. Kaj vse so se posamezniki spomnili in na kakšne izvirne načine so naslikali svoje ali pa splošno znane hobije. Od drsanja, igranja šaha, jahanja, do lutkarstva, telovadbe, in še in še.
Ob sicer idealnih vremenskih razmerah in drugih delovnih pogojih, pa je sonce kar močno pripekalo in priznanje vsakemu posebej, da je vztrajal in svoj izdelek pripravil za razstavo. Kdaj razstava bo, kje bo in če sploh bo, danes še ni mogoče napovedati, saj so za prireditve v zaprtih prostorih kar zahtevne omejitve, vsekakor pa se bomo potrudili, da vsa nastala dela primerno oceni umetnostni kritik ter, da jih razstavimo vsaj na spletni strani društva http://kulturnodrustvoutik.si/ .
Prizadevanja za ljubiteljsko ustvarjanje že vsa leta podpira Osnovna šola, pa tudi župan, ki je likovnike obiskal in jih spodbudil k predanemu razvijanju talentov.
Za zaključek 'barvite' sobote so vsi prisotni napolnili lačne želodčke, organizatorji, pa smo z veliko hvaležnostjo do Prostovoljnega gasilskega društva Zapoge, ki je poleg prostora dalo na razpolago vodo, toalete, mize, klopi in veliko spodbudnih besed, zapustili prijazno vasico z novimi idejami za prihodnji ex-tempore.
IMG 20200912 092535
IMG 20200912 105603

IMG 20200912 094312IMG 20200912 105430IMG 20200914 121514IMG 20200914 121504IMG 20200914 121455