Razstava 6. Ex-tempore v Šinkovem Turnu in OŠ Vodice

Prav globoko v srce se mi je vtisnil letošnji 12. september. V Zapogah je potekal 6. ex-tempore Vodice. Čeprav so vsi ustvarjali zunaj je bil strah pred covidom še kako prisoten. Tisto soboto je nastalo več kot 60 likovnih del pod naslovom Naši konjički. Ker obetov, da bi bila dela v Kulturnem domu na ogled še pred zimo ni bilo, so osnovnošolci svoje izdelke razstavili v šoli, odrasli pa v nekdanji vrtni uti ali kot radi rečemo v paviljonu nekdanjega gradu pri cerkvi v Šinkovem Turnu.
Obiskovalec je ob opazovanju nastalih slik lahko le navdušen koliko idej, ustvarjalnosti in domiselnosti se lahko porodi v glavah umetnikov in naj ne pozabim poudariti, tudi ob mentorstvu prekaljenih pedagogov in umetnikov kot so Darinka Klopčič, Joži Nastran Brank, Klavdija Špenko, Roman Veras in še kdo.
Društvo bo tudi v prihodnosti podpiralo tako ustvarjalce kot razstavljavce. Pa naj bodo iz vodiške ali katere od sosednjih občin. naj bodo rosno mladi ali že v zrelih letih. Hvala vsem za izpoved v barvah, za sporočilo v sliki in za prijetno sodelovanje. Razstave bodo na navedenih krajih na ogled še vso jesen. Prijeten ogled želim, če pa se bo ponudila prilika, bomo pripravili pravo prireditev v živo. Do takrat pa nasvidenje in ostanite zdravi!
Rado Čuk
IMG 20201016 180110