Meni

Dobrodelni koncert, ki ga ni bilo

Kulturno drutvo Matije Koelja Utik in upnijska Karitas Vodice sta za materinski dan (25. marec), na?rtovala dobrodelno prireditev z naslovom Za Jerneja. Vabilu so se odzvale tiri glasbene skupine in 66 slikark in slikarjev. V na?rtu je bila avkcija slik, s pronjo za predhodni odkup, pa so bili k zbiranju sredstev za teko bolnega otroka povablejni vsi podjetniki z obmo?ja Ob?ine Vodice. Vsem dobro znane posledice Covid 19 so prireditev onemogo?ile, nekaj dobrosr?nih darovalcev, pa je kljub vsemu prispevalo dovolj sredstev, da bo starem malega Jerneja, ki odhaja na ob?asna zdravljenja v tujino, vsaj nekoliko olajana velika skrb in breme za nadaljnja potovanja in nastanitve. S posebno gesto pozornosti in solidarnosti so se izkazali skaruki va?ani. V imenu organizatorjev, predvsem pa v imenu Jernejeve druine vsem darovalcev velika in iskrena zahvala. Pri?ujo?i zapis pa eli biti zahvala tudi vsem likovnikom, ki so bili za dobrodelni namen pripravljeni podariti svoje slike. Ker do danes ni bilo mogo?e postaviti niti razstave, naj bo objava njihovih del v ob?inskem glasilu znak hvalenosti in povabilo, da se nekaj podobnega organizira v kakni drugi, ugodneji priliki.

Rado ?uk, predsednik drutva

pela Kraner Novak
Nua Dunja Jerina
Taja Plevnjak