Dobrodelni koncert, ki ga ni bilo

Kulturno društvo Matije Koželja Utik in Župnijska Karitas Vodice sta za materinski dan (25. marec), načrtovala dobrodelno prireditev z naslovom Za Jerneja. Vabilu so se odzvale štiri glasbene skupine in 66 slikark in slikarjev. V načrtu je bila avkcija slik, s prošnjo za predhodni odkup, pa so bili k zbiranju sredstev za težko bolnega otroka povablejni vsi podjetniki z območja Občine Vodice. Vsem dobro znane posledice Covid 19 so prireditev onemogočile, nekaj dobrosrčnih darovalcev, pa je kljub vsemu prispevalo dovolj sredstev, da bo staršem malega Jerneja, ki odhaja na občasna zdravljenja v tujino, vsaj nekoliko olajšana velika skrb in breme za nadaljnja potovanja in nastanitve. S posebno gesto pozornosti in solidarnosti so se izkazali skaruški vaščani. V imenu organizatorjev, predvsem pa v imenu Jernejeve družine vsem darovalcev velika in iskrena zahvala. Pričujoči zapis pa želi biti zahvala tudi vsem likovnikom, ki so bili za dobrodelni namen pripravljeni podariti svoje slike. Ker do danes ni bilo mogoće postaviti niti razstave, naj bo objava njihovih del v občinskem glasilu znak hvaležnosti in povabilo, da se nekaj podobnega organizira v kakšni drugi, ugodnejši priliki.

Rado Čuk, predsednik društva

Špela Kraner Novak
Nuša Dunja Jerina
Taja Plevnjak