7. Ex-tempore Vodice

Kulturno društvo Matije Koželja Utik, je 11. septembra 2021 organiziralo 7. Ex-tempore. V čudovitem jutru sončne sobote se je pod lipami ob Kulturnem domu Vodice zbralo 35 likovnikov, ki so ob slovenskih narodnih motivih ustvarjali z glino (posode, reliefi) in poslikavo stekla (vaze, kozarci, vitraji).
Po 'teoretičnem' uvodu, ki sta ga pripravila ga. Darinka Klopčič (voditeljica delavnic) in g. Ivo Koritnik, so se udeleženci zatopili v ustvarjalne postopke slikanja in gnetenja pri katerih sta posebno najmlajšim pomagala še ga. Joži Nastran Brank, ga. Klavdija Špenko in g. Boris Kubelj. Društvo je zagotovilo material za delo, navdihi pa so kar vreli iz ustvarjalcev in tudi dobre volje ni manjkalo. Glinene izdelke so spekli v peči in glazirali z različnimi barvami engob in glazur. Vsi izdelki so pripravljeni za razstavo, ki pa jo je v teh časih kar težko načrtovati. Stvaritve so udeležencem pomenile velik izziv, saj so se s tem načinom ustvarjanja nekateri srečali prvič ali so se doslej ukvarjali le redki. Morda je bila tudi zato letos udeležba nekoliko skromnejša (35), veliko pa povedo tudi fotografije zadovoljnih in ustvarjalnih udeležencev.
Vseeno nas je zelo veselila udeležba osnovnošolcev in srednješolk, pa tudi posameznikov iz sosednjih likovnih društev.
Za zaključek so nas k veliki mizi povabile pice in priznanja, ki so jih prejeli vsi udeleženci.
IMG 1468IMG 1464IMG 1468IMG 1469IMG 1480IMG 1482IMG 1484IMG 20210911 091906