10-letnica delovanja kulturnega društva in slovenski kulturni praznik

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja 2017, so člani kulturnega društva Matije Koželja Utik zaokrožili svojih prvih 10-let delovanja.
Na slavnostni prireditvi so bili kot glavni gostje Tamburjaši iz Vipave, pod vodstvom Vlaste Lokar Lavrenčič, katerim se je pridružil uveljavljeni baritonist dr. Marko Kete, dirigiranje pa je prevzela Mojca Lavrenčič. Program so popestrili tudi člani Kulturnega prosvetnega društva Šinkov Turn, ki so nas s svojimi recitacijami popeljali med Prešernove poezije. Za smeh in dobro voljo so poskrbeli člani gasilskih društev Šinkov Turn in Bukovica - Utik, ki so svoje znanje o slovenskem kulturnem izročilu pokazali v kulturnem kvizu pod vodstvom Dragi Čuk. S prikupno narodno pesmijo so nas razveselili tudi člani Društva upokojencev Bukovica - Šinkov Turn, s pesmijo pa je prisotne v dvorani pozdravil Projektni moški zbor pod taktirko zborovodje Milana Bajžlja. Za sodobnejši in mladostni pridih glasbe sta poskrbela pevka Lina Rahne in kitarist Žiga Janežič, ki sta nas sprva začarala z Linino avtorsko pesmijo, kasneje pa sta se predstavila še skupaj s Fantovsko pevsko skupino Matici.Tajnica društva je pripravila pregled delovanja društva skozi sliko in video. Ker pa so številni člani društva že več let zaslužni za ustvarjanje tako na glasbenem kot likovnem področju, so ob častnem jubileju prejeli področne jubilejne značke in priznanja, ki jih je podelila ga. Tatjana Avsec, vodja območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Povezovanje programa je tokrat prevzel predsednik društva, Rado Čuk, ki je tako kot že v preteklih letih v društvu, skrbel, da je prireditev potekala tekoče in da je bil večer zaokrožen v eno celoto. Ob koncu prireditve je zbrane nagovoril tudi župan Občine Vodice, g. Aco Franc Šuštar, ki je poudaril pomembnost ohranjanja slovenske kulture in se zahvalil vsem oblikovalcem slavnostnega večera, posebej pa je izrazil tudi svoje veselje do tako velikega števila mladih ustvarjalcev. Da pa je prostor tudi vizualno pričal o pomembnosti dogodka, so poskrbeli nekateri člani likovne sekcije kultutrnega društva, ki so prav za to priložnost ustvarili svoja dela. Zahvala gre Romanu Verasu, Borisu Kublju, Klavdiji Špenko, Tatjani Hafner, Ceciliji Čebašek in Nadji Jeraj. Večeru pa so "piko na i" dodali še slavljenci sami, ki so ob prvi desetletnici uspešnega delovanja izrekli posebno zahvalo predsedniku Radotu Čuku in mu poklonili glasbeno intonirko z željo, da bo delovanje Kulturnega društva Matije Koželja še naprej potekalo tako uglašeno in sozvočno, za večletno pomoč in podporo, pa so se zahvalili tudi njegovi ženi, Mariji Čuk. Praznovanje se je ob soku in pecivu domačih gospodinj veselo nadaljevalo v večer.
Člani društva se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo vsem, ki nas skozi vsa leta pri delu spodbujate, z nami sodelujete in ustvarjate ter nam s svojo prisotnostjo izrekate besede potrditve, da skupaj ohranjamo kulturo in njeno izročilo!
10-310-110-210-610-810-410-510-910-710-10
Povezava do prispevka objavljenega na spletni strani Občine Vodice http://www.vodice.si/novica/68708